Oportunitate pentru tinerii din România: Marea Britanie caută spioni împătimiţi de jocurile pe calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul britanic angajează o sută de tineri fără studii universitare pentru combaterea atacurilor cibernetice și asigurarea securității naționale pe internet.

Ministrul de Externe a declarat că pericolul crimelor pe Internet este nu mai puțin grav decît al celor cu care s-a confruntat țara în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Guvernul britanic a anunțat angajarea tinerilor fără studii superioare, dar cu experiența utilizării Internetului și a jocurilor pe computer pentru a lupta împotriva criminalității cibernetice.

O declarație în acest sens a făcut ministrul de Externe britanic, William Hague, într-un discurs la Bletchley Park - o vilă în partea de sud a Angliei, unde, în timpul celui de al Doilea Război Mondial, a fost organizată operațiunea de spargere a cifrului mașinii germane "Enigma".

William Hague a spus că sediul Centrului Guvernamental de Comunicații, situat în timpul războiului la Bletchley Park, angajează o sută de tineri fără studii universitare pentru combaterea atacurilor cibernetice și asigurarea securității naționale pe internet.

Cei care vor fi recrutaţi vor urma un curs de instruire de doi ani în domeniul comunicațiilor, securității și ingineriei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite