Oligarhii ucraineni merg cu blindatul la vânătoare şi pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarii ucraineni cumpără tancuri şi blindate casate, fără dotări militare, pentru a merge la pescuit sau vânătoare. Internetul e plin de anunţuri privind tranzacţii cu asemenea produse, iar cererea creşte de la an la an, scrie presa ucraineană.

„Vindem blindate, tancuri, elicoptere şi chiar avioane de luptă, care cândva au servit armatei, iar acum sunt scoase din uz. Toate se află la numai 20 km de Kiev. Preţul unui transportor blindat se ridică la 80.000 de grivne (aproximativ 77.920 de euro)", declară pentru cotidianul ucrainean „Segodnia" un vânzător de astfel de echipamente, prezentat doar cu prenumele Aleksandr.

Clienţii săi sunt şefi din administraţiile regionale, oligarhi, dar şi persoane cu bani din categoria „noilor îmbogăţiţi" peste noapte din activităţi nu tocmai legale, subliniază publicaţia.

Unul din clienţi a dorit recent să cumpere un tanc T-64. „Nu ştiu la ce îi va folosi tancul, dar aceasta nu este treaba mea. Noi avem de vânzare un astfel de exemplar, la preţul de 100.000 de grivne (aproape 97.000 euro)", mai spune Aleksandr, indicând că cei mai mulţi dintre clienţi provin din regiuni şi foarte puţini din capitala Kiev.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite