Geert Wilders: Alegerile anticipate din Olanda vor reprezenta un „mare referendum” pe tema UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile legislative anticipate din Olanda, ce vor avea loc la 12 septembrie, vor constitui un „mare referendum" în ceea ce priveşte Uniunea Europeană. Declarația îi aparține liderului extremei-drepte olandeze, Geert Wilders, care susţine ieşirea ţării sale din zona euro, relevă AFP.

„În ceea ce ne priveşte, la 12 septembrie va fi un mare referendum referitor la tot ceea ce înseamnă UE", a declarat liderul Partidului pentru Libertate (PVV), într-o conferinţă de presă la Haga.

„UE este pentru noi întrebarea la care Olanda aşteaptă un răspuns", a precizat acesta, prezentând programul electoral al partidului său.

Premierul liberal Mark Rutte a prezentat la 23 aprilie demisia Guvernului de centru-dreapta, care nu mai dispune de majoritate în Parlament, după ce PVV a decis să nu îl mai susţină.

Acesta s-a opus măsurilor Guvernului în vederea reducerii datoriei publice, sub 3%, norma stabilită în zona euro.

Wilders a anunţat că dacă PVV, care a obţinut 24 de locuri din cele 150 în Parlament la alegerile precedente, va câştiga alegerile, Olanda va ieşi din UE şi zona euro. „Ne vom elibera singuri din închisoarea pe care ne-a creat-o Bruxelles-ul", a apreciat el.

Programul electoral al PVV prevede în special o scădere a impozitului şi o reducere a ajutoarelor pentru dezvoltare, notează Mediafax.

Doi deputaţi ai PVV au anunţat marţi că părăsesc grupul parlamentar al PVV, denunţând lipsa de coordonare în cadrul partidului, în special în ceea ce priveşte programul electoral.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite