Ultranaţionalistul sârb Vojislav Seselj a fost spitalizat din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ultranaţionalist sârb Vojislav Seselj, judecat pentru crime de război de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, a fost spitalizat din nou, la câteva zile după ce a fost operat la inimă, a anunţat marţi partidul său, citat de AFP.

Vojislav Seselj, deţinut la închisoarea TPI în apropiere de Haga, a fost internat într-un spital civil deoarece „starea sa de sănătate s-a deteriorat brusc", a indicat într-un comunicat Partidul Radical Sârb (SRS), fondat şi prezidat de acuzat.

SRS acuză tribunalul că „ignoră deteriorarea stării de sănătate" a liderului ultranaţionalist sârb.

La 11 martie, Partidul Radical Sârb anunţase că Seselj a fost operat pentru a doua oară în Olanda, în urma unei probleme de funcţionare a pacemaker-ului care i-a fost implantat în ianuarie.

În aceeaşi zi, judecătorii TPI au cerut o nouă expertiză medicală, pentru a stabili „compatibilitatea detenţiei acuzatului cu starea sa de sănătate", notează Mediafax.

De la începutul problemelor de sănătate ale lui Seselj, partidul său de la Belgrad a fost cel care le-a anunţat, TPI limitându-se să le confirme ulterior. Tribunalul nu a confirmat însă şi nici nu a infirmat informaţiile privind cele două intervenţii chirurgicale suferite de Vojislav Seselj, lăsând să planeze îndoiala privind veridicitatea şi gravitatea lor.

Miercurea trecută a fost cerută o pedeapsă de 28 de ani de închisoare pentru Vojislav Seselj, în procesul pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii, care a început în 2007.

Pledoaria lui Seselj, care se apără singur, era iniţial prevăzută pentru luni, însă a fost amânată pentru miercuri.

„Vojislav Seselj a fost transportat de la centrul de detenţie la un spital pentru o verificare", a declarat Nerma Jelacici, purtătoarea de cuvânt a TPI.

„Programul rămâne cum era prevăzut, cu excepţia cazului în care judecătorii decid altfel", a adăugat aceasta, întrebată despre pledoaria acuzatului, care trebuia să înceapă miercuri după-amiază.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite