Oficial german: Singurul obstacol în aderarea Bulgariei la Schengen este cuplarea cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgaria întruneşte criteriile necesare pentru a adera la Schengen, singurul obstacol fiind acela că aceasta a nu a fost decuplată de România, a declarat miercuri un politician german, citat de site-ul Novinite.com.

"Bulgaria întruneşte toate cerinţele Schengen. Am văzut noi înşine că graniţele voastre sunt păzite cu echipamente de control moderne. Aţi făcut progrese uriaşe şi aţi reuşit să rezolvaţi cea mai importantă problemă - corupţia la frontiere", a declarat Manfred Weiss, membru al Parlamentului din statul german Bavaria.

Potrivit lui Weiss singurul obstacol pentru Bulgaria este că aceasta nu a fost decuplată de România în procesul de aderare la Schengen.

"Înţeleg cât de nedrept este pentru Bulgaria să îşi amâne aderarea la Schengen din cauza problemelor interne dintr-o altă ţară. Totuşi, separarea Bulgariei şi României este imposibilă", a adăugat el.

Spre sfârşitul anului, Comisia Europeană va elabora un nou raport de ţară în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare din cauza problemelor interne ale României, conchide site-ul bulgar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite