Oficial egiptean: S-a ajuns la un acord de încetare a focului între palestinienii din Fâşia Gaza şi Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru zile de violenţe, grupările armate palestiniene din Fâşia Gaza şi Israelul au ajuns la un acord de încetare a focului "complet şi reciproc", a declarat pentru AFP un responsabil din serviciul de informaţii egiptean în noaptea de luni spre marţi.

"Un acord complet şi reciproc pentru încetarea ostilităţilor actuale între cele două părţi, înclusiv o oprire a asasinatelor, a intrat în vigoare la ora 01:00 în dimineaţa de marţi", a precizat acest responsabil implicat în medierea egipteană pentru reinstaurarea unui armistiţiu în Gaza. Acesta din urmă a declarat sub anonimat că Egiptul va supraveghea respectarea acestui acord de încetare a focului. Nici biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, nici armata nu au făcut comentarii.

Responsabilul din cadrul serviciului de informaţii egiptean a adăugat că acordul a survenit ca urmare a "discuţiilor intensive" ale Egiptului cu cele două tabere cu scopul de a "opri operaţiunile militare împotriva Fâşiei Gaza şi pentru a pune capăt vărsării de sânge palestinian".

În total 25 de palestinieni, dintre care majoritatea membri ai ramurii armate a mişcării radicale Jihadul islamic, Brigăzile Al-Qods, au fost ucişi de la începutul confruntărilor vineri şi cel puţin alţi 83 au fost răniţi, relatează Mediafax.

În acelaşi timp, aproape 150 de proiectile lansate de grupările armate din Gaza au căzut în Israel şi peste 50 au fost distruse în aer. Cel puţin cinci persoane au fost rănite în Israel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite