VIDEO Obama ridică tonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american, Barack Obama, l-a sunat sâmbătă pe premierul britanic, David Cameron, pentru a-l asigura că declaraţiile sale critice la adresa British Petroleum (BP) nu au vizat Londra sau alte companii britanice.

Preşedintele a declarat că recunoaşte BP drept companie multinaţională şi că nu are niciun interes să submineze valoarea acesteia.

Afirmaţiile liderului de la Casa Albă nu sunt „antibritanice" a dat asigurări şi ambasadorul american în Marea Britanie, Louis Susman, care a precizat că preşedintele ar fi spus acelaşi lucru, „dacă ar fi fost vorba de o companie americană".

Printre altele, Obama a afirmat că este decis „să tragă un şut" persoanelor responsabile pentru poluarea din Golful Mexic şi că l-ar fi concediat pe Tony Hayward, CEO al BP.

Potrivit presei americane, la întâlnirea de miercuri, de la Casa Albă, dintre Barack Obama şi directorii companiei, aceştia din urmă vor face o concesie şi vor anunţa, într-o mişcare fără precedent, că sunt pregătiţi să stabilească politica dividendelor după cum doreşte preşedintele.

De partea cealaltă, Obama va cere crearea unui fond, din care BP să-i despăgubească pe toţi cei care vor solicita daune, indiferent dacă sunt persoane fizice sau companii.


Detalii despre discuţia dintre Obama şi Cameron

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite