Obama vrea doi republicani în guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatoarea Hillary Clinton are nevoie de victorii la primarele de astăzi din Texas şi Ohio, presiunile asupra ei fiind din ce în ce mai mari. Succesele în lanţ ale rivalului Barack Obama i-au

Senatoarea Hillary Clinton are nevoie de victorii la primarele de astăzi din Texas şi Ohio, presiunile asupra ei fiind din ce în ce mai mari. Succesele în lanţ ale rivalului Barack Obama i-au determinat pe mai mulţi membri ai Partidului Democrat să îi ceară fostei Prime Doamne să se retragă în cazul în care nu va triumfa în cele două state mari.

Senatorul Dick Durbin consideră că Hillary are puţine şanse la nominalizare chiar şi în eventualitatea în care, astăzi, va obţine mai mulţi delegaţi decât Obama. Situaţia s‑ar putea echilibra dacă demersul guvernatorului de Florida, Charlie Crist, se va materializa. Acesta a declarat că va cere conducerii Partidului Democrat repetarea primarelor din Florida - câştigate de Hillary -, astfel încât rezultatele să fie luate în calcul la convenţia naţională.

Barack Obama se vede deja nominalizat, anunţând că se gândeşte la cooptarea în guvern a doi republicani. Potrivit presei americane, senatorul de Nebraska Chuck Hagel ar putea fi propus la şefia Pentagonului, iar senatorul de Indiana Richard Lugar, un apropiat al lui John McCain, ar conduce frâiele diplomaţiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite