Obama, în viteză spre Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoriile spectaculoase repurtate la sfârşitul săptămânii, Obama era favorit şi în alegerile de ieri din "statele Potomac"- Maryland, Districtul Columbia şi Virginia. Electoratul

După victoriile spectaculoase repurtate la sfârşitul săptămânii, Obama era favorit şi în alegerile de ieri din "statele Potomac"- Maryland, Districtul Columbia şi Virginia.

Electoratul democrat al acestor state este format, în majoritate, din afroamericani şi persoane cu studii superioare, categorii care au constituit, până acum, votanţii "de bază" ai senatorului de Illinois. Obama s-a adresat luni seară unei mulţimi impresionante de susţinători, adunaţi la Universitatea din Maryland, afirmând că "avem nevoie de ceva nou". El a încercat să contracareze supoziţiile lui Hillary Clinton, care sugerau că Obama nu este "suficient de dur pentru rigorile unei preşedinţii".

În ciuda sondajelor de opinie care îl prezintă pe Obama drept favorit la nivel naţional, strategii de campanie ai fostei Prime Doamne continuă să susţină că Hillary este singurul candidat care poate face faţă cu succes unui republican în marea finală, şi asta datorită experienţei sale. În cursa republicană, fratele preşedintelui american şi fostul guvernator al statului Florida, Jeb Bush, şi-a anunţat luni sprijinul în favoarea lui John McCain. (Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite