Obama - 10 victorii consecutive, McCain – mai aproape de învestitură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul de Illinois Barack Obama a câştigat primarele din Wisconsin şi caucusul din Hawaii, ajungând la a 10-a victorie consecutivă. Aceste rezultate nu constituie o veste bună pentru

Senatorul de Illinois Barack Obama a câştigat primarele din Wisconsin şi caucusul din Hawaii, ajungând la a 10-a victorie consecutivă. Aceste rezultate nu constituie o veste bună pentru Hillary Clinton, înainte de primarele din 4 martie din Ohio şi Texas, două state pe care trebuie să le câştige, dacă vrea să-şi păstreze şansele de a obţine învestitura. Potrivit CNN, după alegerile de marţi, Obama are 1.140 de delegaţi şi 161 de superdelegaţi. Fosta Primă Doamnă are 1.005 delegaţi şi 234 de superdelegaţi.

"Houston, cred că am reuşit să decolăm", a spus Obama în faţa susţinătorilor din Texas, cerându-le ajutorul pentru a schimba politica de la Washington. În tabăra republicană, John McCain şi-a continuat şi el seria de succese, învingându-l detaşat pe Mike Huckabee în statele Wisconsin şi Washington. După anunţarea rezultatelor, senatorul de Arizona s-a prezentat drept candidatul republican care se va lupta cu Barack Obama în noiembrie. El a ajuns la un număr de 918 delegaţi, mai având nevoie doar de 273 pentru a obţine nominalizarea. "Mă voi lupta în fiecare zi a acestei campanii pentru ca americanii să nu fie înşelaţi de un apel la schimbare elocvent, dar găunos", a declarat McCain.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite