Obama, ţinta glumelor rasiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător american şi-a cerut scuze după ce a trimis un e-mail conţinând o glumă rasistă despre preşedintele Barack Obama, în care afroamericanii erau asimilaţi unor câini, conform ediţiei de joi a unui cotidian local, relatează AFP.

Richard Cebull, judecător şef într-un district din statul Montana, a declarat miercuri că a trimis acest mesaj electronic către un grup mic de prieteni pentru că nu îl aprecia pe Obama.

El a recunoscut că gluma era rasistă dar a negat că el însuşi ar fi rasist, conform publicaţiei Great Falls Tribune.

"Nu m-am considerat niciodată aşa (rasist). Tot ce pot spune este că am tratat oamenii veniţi în sala de judecată într-o manieră corectă, în toţi aceşti ani. Nu cred că am dat vreodată dovadă de rasism", a declarat judecătorul, conform cotidianului.

"Intenţia mea nu a fost în nici un caz să fie făcut public (mesajul). Îmi cer scuze în faţa oricui care s-a simţit ofensat şi pot să înţeleg, în mod evident, de ce s-ar putea simţi ofensat cineva", a adăugat acesta.

"Singura explicaţie pe care o pot oferi este că nu sunt un admirator al preşedintelui nostru, doar că asta depăşeşte faptul de a fi admirator. Nu l-am trimis (mesajul) pentru că era rasist. L-am trimis pentru că era împtriva lui Obama", a menţionat Cebull.

Judecătorul, numit de către fostul preşedinte, George W. Bush, a trimis acest mesaj electronic folosind adresa sa de e-mail profesională, pe 20 februarie, conform Great Falls Tribune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite