Obama, susţinut de oamenii lui Clinton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Wilhelm, cel care, în 1992, a coordonat campania prezidenţială a lui Bill Clinton, a anunţat public că-l susţine pe Barack Obama în cursa pentru desemnarea candidatului democrat unic.

David Wilhelm, cel care, în 1992, a coordonat campania prezidenţială a lui Bill Clinton, a anunţat public că-l susţine pe Barack Obama în cursa pentru desemnarea candidatului democrat unic. Wilhelm este superdelegat, iar rolul lui în a convinge şi alţi democraţi să-l susţină pe Obama ar putea fi crucial.

Între timp, fosta Primă Doamnă îşi concentrează atenţia asupra Texasului, unde, la alegerile din 4 martie, sunt în joc 126 de delegaţi. Ea mizează mult pe votul hispanic din acest stat. Potrivit CNN, în ciuda numeroaselor victorii obţinute de rivalul ei, Barack Obama, personalul implicat în campania doamnei Clinton continuă să minimalizeze importanţa succesului senatorului de Illinois.

Ei susţin că votul democrat din Texas, Ohio, Pennsylvania va merge cu precădere la Hillary Clinton, pentru că ea a câştigat până acum în statele mari. Cu toate acestea, sondajele arată că alegătorii democraţi tind să aleagă mai degrabă un candidat care ar putea aduce schimbarea, decât unul cu experienţă.

Următoarele alegeri la democraţi vor avea loc marţi în Wisconsin şi Hawaii, unde victoria lui Obama, născut în exoticele insule, este aproape sigură. La republicani, sâmbătă au loc consultări electorale în Guam, cu nouă delegaţi puşi la bătaie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite