Obama, sprijinit de "Captain Planet"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul de încredere al liderului democrat Al Gore va contribui la unificarea partidului Fostul vicepreşedinte american Al Gore, laureat al premiului Nobel pentru pace, a anunţat că va face

Votul de încredere al liderului democrat Al Gore va contribui la unificarea partidului

Fostul vicepreşedinte american Al Gore, laureat al premiului Nobel pentru pace, a anunţat că va face tot ce-i stă în putinţă pentru ca viitorul preşedinte să fie Obama.

Într-un discurs în Detroit, Michigan, Gore i-a îndemnat pe democraţi să fie uniţi. El a afirmat că Obama, un lider asemeni lui John F. Kennedy, va aduce schimbarea după "opt ani de incompetenţă, neglijenţă şi eşec", un atac direct la adresa lui George W. Bush.

Fostul vicepreşedinte a lansat un apel pentru contribuţii financiare la campania senatorului de Illinois, care îi inspiră pe americani şi le dă încredere. "În următorii patru ani, va trebui să facem faţă la numeroase provocări dificile - să aducem trupele din Irak, să revigorăm economia, să rezolvăm criza climatică", a precizat Gore. "Barack Obama este clar cel mai bun candidat care va rezolva aceste probleme şi va aduce schimbarea în America", a explicat el.

Gore a mai spus că John McCain este demn de respect, pentru că a făcut multe pentru Statele Unite. El a adăugat însă că "vârsta şi experienţa" candidatului de 71 de ani nu se compară cu discernământul politic al lui Obama, citând aici faptul că acesta s-a opus de la bun început războiului din Irak.

Adversar al lui George W. Bush la prezidenţialele din 2000, când a câştigat votul popular, dar a pierdut alegerile, Gore, fost vicepreşedinte în timpul administraţiei Clinton, a câştigat în 2007 premiul Nobel pentru pace, pentru lupta dusă împotriva încălzirii climatice.

O susţinere cu greutate

Democratul a evitat însă să susţină pe vreunul dintre candidaţi de-a lungul sezonului alegerilor primare. El este cea mai importantă personalitate din partid care nu-şi anunţase, până acum două zile, susţinerea pentru candidatul democrat la prezidenţialele din noiembrie.

Obama a afirmat că sprijinul lui Gore contează foarte mult pentru el, numindu-l pe fostul vicepreşedinte "un vizionar".

Gore este cel de-al doilea influent lider democrat care îşi anunţă susţinerea pentru Obama în statul american Michigan, pe care senatorul de Illinois speră să şi-l adjudece în noiembrie. Primul a fost John Edwards, la mijlocul lui mai.

Echipa se consolidează

Barack Obama a ales-o pe Patti Solis Doyle (foto), manager al campaniei lui Hillary Clinton până în februarie, să coordoneze echipa viitorului candidat pentru funcţia de vicepreşedinte. Doyle se numără printre cele 15 schimbări din tabăra lui Obama, anunţate de David Plouffe, directorul său de campanie. Şi Stephanie Cutter, fost purtător de cuvânt al lui John Kerry în timpul candidaturii pentru Casa Albă, s-a alăturat senatorului de Illinois.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite