Obama, preferat şi în New Hampshire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înainte de alegerile primare din New Hampshire, un sondaj realizat de CNN/WMUR îl plasa pe senatorul democrat Barack Obama cu 10 procente înaintea principalei lui adversare, Hillary

Cu o zi înainte de alegerile primare din New Hampshire, un sondaj realizat de CNN/WMUR îl plasa pe senatorul democrat Barack Obama cu 10 procente înaintea principalei lui adversare, Hillary Clinton, un avantaj record pentru Obama. "USA Today", citând un sondaj Gallup, anunţa că Obama se bucură de un avantaj de 13%.

Planificate pentru astăzi, alegerile primare din "Statul de granit" reprezintă un test electoral de răscruce pentru aspiranţii la Casa Albă. Potrivit analiştilor, primarele din New Hampshire "pot face şi desface" candidaţi. În cazul în care rezultatele sondajelor se vor adeveri, sarcina lui Hillary Clinton de a convinge electoratul că este încă un candidat viabil va deveni foarte dificilă.

Poate tocmai de aceea, pe ultima sută de metri, Clinton nu s-a sfiit să-l atace dur pe contracandidatul său, acuzându-l că nu este decât "un bun orator, care dă speranţe false americanilor". Obama a replicat că SUA au nevoie de un lider care "să creadă în

ceea ce americanii pot realiza", şi nu de unul care se opune schimbării şi care se concentrează asupra "obstacolelor care împiedică să fie făcut ceea ce trebuie făcut". Obama a primit şi susţinerea fostului senator de New Jersey, Bill Bradley, care la alegerile primare din 2000 din New Hampshire s-a clasat pe locul al doilea. În tabăra republicanilor, John McCain conduce, potrivit sondajelor, cu şase procente. (Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite