Obama, potrivit pentru Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima dezbatere organizată înaintea alegerilor din Pennsylvania a adus o noutate în confruntarea Clinton-Obama, câştigată detaşat, potrivit "Drudge Report", de senatorul de Illinois. Pentru

Ultima dezbatere organizată înaintea alegerilor din Pennsylvania a adus o noutate în confruntarea Clinton-Obama, câştigată detaşat, potrivit "Drudge Report", de senatorul de Illinois. Pentru prima oară de la debutul campaniei electorale, fosta primă doamnă a recunoscut că Obama întruneşte condiţiile pentru a ocupa fotoliul prezidenţial.

Candidaţii nu au comentat însă atunci când un jurnalist i-a interpelat în legătură cu propunerea fostului guvernator de New York Mario Cuomo potrivit căreia câştigătorul alegerilor primare democrate ar trebui să-l propună pe rivalul său pentru funcţia de vicepreşedinte. Cei doi şi-au luat în schimb angajamentul să apere Israelul împotriva unui eventual atac venit din partea Iranului. Rivalii au promis şi că nu vor mări taxele pentru cei care câştigă mai puţin de 200 de mii de dolari pe an.

Dezbaterea, organizată cu doar şase zile înaintea alegerilor primare din Pennsylvania (cu 158 de delegaţi în joc), este considerată un test de către superdelegaţii - aproximativ 300 - care nu s-au hotărât încă pe cine vor susţine. Indiferent de rezultatul alegerilor de săptămâna viitoare, dar şi de al celorlalte nouă care urmează să aibă loc până la finalul sezonului alegerilor primare, în 3 iunie, nici Clinton, dar nici Obama nu pot obţine cei 2.025 de delegaţi necesari pentru nominalizare.

În acest moment, Obama are cel mai mare număr de delegaţi. El a obţinut de curând sprijinul unor importanţi superdelegaţi din Indiana şi Carolina de Nord, state care vor organiza alegeri în 6 mai. Recent, consilierii lui McCain au declarat că ar prefera ca senatorul de Arizona să se dueleze în finală cu Hillary Clinton, considerată de ei un candidat mai uşor de atacat decât Obama. Deja criticile lui McCain se îndreaptă doar spre senatorul de Illinois.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite