Obama pledează pentru maşinile "ecologiste"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul de Illinois crede că americanii nu vor mai cumpăra maşini care consumă mult, în condiţiile în care preţul benzinei continuă să crească. El însuşi posesorul unui autoturism

Senatorul de Illinois crede că americanii nu vor mai cumpăra maşini care consumă mult, în condiţiile în care preţul benzinei continuă să crească. El însuşi posesorul unui autoturism hibrid, Obama a făcut din protecţia mediului unul dintre punctele centrale ale campaniei sale.

Candidatul democrat a făcut apel către producători să se orienteze spre autoturisme care au consum redus de combustibil, fiind convins că "oamenii îşi pot schimba obiceiurile". Obama a subliniat că cifrele de pe primul trimestru al anului 2008 arată o scădere a numărului de maşini sport şi de teren cumpărate şi o creştere a interesului faţă de maşinile din clasa mică şi mijlocie. Astfel, el a propus guvernului să susţină investiţiile acelor producători care aleg autoturismele ce consumă puţin.

Între timp, presa străină anunţă probleme pentru John McCain, în contextul în care libertarienii l-au ales pe fostul congresmen republican Bob Barr pentru a-i reprezenta la alegerile prezidenţiale din noiembrie. "Barr ar putea fi ceea ce a fost Ralph Nader pentru Al Gore în 2000: o catastrofă", scrie Washington Post.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite