Obama, megastar prin video-conferinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Convenţia democrată aminteşte mai degrabă de un film grandios de la Hollywood Discursurile lui Ted Kennedy şi ale lui Michelle Obama, trecutul şi viitorul Partidului Democrat, au

Convenţia democrată aminteşte mai degrabă de un film grandios de la Hollywood

Discursurile lui Ted Kennedy şi ale lui Michelle Obama, trecutul şi viitorul Partidului Democrat, au entuziasmat zecile de mii de simpatizanţi ai formaţiunii politice.

Michelle Obama, soţia candidatului democrat la preşedinţia Statelor Unite, şi senatorul democrat Edward Kennedy, fratele mai tânăr al fostului preşedinte John Fitzgerlad, au fost principalii actori ai primei seri a Convenţiei partidului la Denver, Colorado.

Lucrările "convenţiei", organizate, de altfel, ca o petrecere imensă, au fost deschise de preşedintele Partidului Democrat, Howard Dean, însă masele au explodat cu adevărat în momentul în care pe scenă şi-a făcut apariţia Michelle Obama. Analiştii consideră că discursul acesteia reprezintă vârful carierei sale de soţie "prezidenţiabilă".

"Cred că soţul meu va fi un preşedinte extraordinar. Barak şi cu mine am fost crescuţi cu aceleaşi valori. Am fost învăţaţi că trebuie să munceşti din greu pentru ce vrei în viaţă, că propriul cuvânt este garanţia ta şi că trebuie să faci ceea ce spui că vei face, că trebuie să tratezi oamenii cu demnitate şi respect, chiar dacă nu îi cunoşti şi chiar dacă nu eşti de acord cu ei", a declarat Michelle Obama.

Aceasta fusese criticată dur pentru că declarase recent, vorbind despre campania soţului său, că "s-a simţit pentru prima dată în viaţă mândră că este americancă".

"Garanţia" Ted Kennedy

Marea surpriză a serii de luni a fost prezenţa pe scenă a senatorului Edward Kennedy, ce îşi declarase încă de la începutul anului susţinerea pentru Barack Obama. Ted Kennedy a sosit la Convenţie însoţit de mai mulţi membri ai familiei sale, printre care şi soţia sa.

"Dragii mei americani, dragii mei americani, este atât de minunat să fii aici", a fost declaraţia care a aruncat în aer întreaga sală. "Şi nimic, nimic nu mă va ţine departe de această adunare specială", a mai spus liderul democrat, cu referire la operaţia pe creier suferită în urmă cu mai puţin de trei luni, pentru îndepărtarea unei tumori maligne.

În timpul zilei, Hillary Clinton îşi rugase susţinătorii să-l voteze pe Barack Obama. Alături de cele două familii celebre, Kennedy şi Clinton, pe scenă a apărut şi fostul preşedinte Jimmy Carter. Analiştii susţin că acest tur de forţă este necesar pentru a arăta unitatea partidului în jurul lui Barack Obama.

Candidatul de culoare nu a participat la Convenţie, în schimb s-a adresat mulţimii prin intermediul unei video-conferinţe. Barack Obama este aşteptat joi, la Denver, zi în care va primi şi nominalizare "oficială" din partea partidului. Ziua de ieri a fost marcată şi de arestarea a patru persoane suspectate că ar fi intenţionat să-l ucidă pe Obama. Totuşi, procurorul Troy Eid a declarat pentru presa locală că nu crede că viaţa lui Barack Obama este pusă cu adevărat în pericol.

McCain a făcut rating la Jay Leno

În timpul convenţiei democrate, candidatul republican John McCain a fost invitat la emisiunea "Jay Leno Show", pe NBC, unde a vorbit despre campania electorală. Emisiunea s-a bucurat de o audienţă imensă, mai ales că în acelaşi timp, CNN trasmitea în direct lucrările Convenţiei.

Dacă Michelle Obama şi-a susţinut soţul pe scenă, John McCain a anunţat că soţia sa, Cindy, este la Tbilisi, acolo unde ajută poporul georgian să treacă peste războiul cu Rusia.

Am fost întotdeauna partidul speranţei. Aşa că, anul acesta lăsaţi-ne să vă oferim noi speranţe
Ted Kennedy,
senator democrat

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite