Obama, lider detaşat la democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hillary Clinton are motive de îngrijorare: Barack Obama, rivalul său în lupta pentru nominalizarea democrată, o conduce în sondaje, la nivel naţional, la o diferenţă de 20 de procente.

Hillary Clinton are motive de îngrijorare: Barack Obama, rivalul său în lupta pentru nominalizarea democrată, o conduce în sondaje, la nivel naţional, la o diferenţă de 20 de procente. Studiul, publicat de revista "Newsweek", scoate în evidenţă o altă realitate neplăcută pentru fosta primă doamnă: în prezent, peste jumătate dintre democraţii chestionaţi o consideră necinstită şi nedemnă de încredere.

În schimb, pentru Obama lucrurile stau mult mai bine, peste 50% dintre democraţii intervievaţi considerând că senatorul de Illinois le împărtăşeşte valorile. Aceştia cred că Obama este cel mai în măsură să-i facă faţă lui McCain în noiembrie.

Rezultatul alegerilor de mâine, din Pennsylvania, i-ar putea convinge şi pe superdelegaţii indecişi să se hotărască pe cine vor susţine la Convenţia Democrată din august. Clinton are nevoie de cel puţin 65% din voturi în următoarele etape ale primarelor pentru a-l ajunge din urmă pe Obama, ceea ce este foarte puţin probabil să obţină, potrivit analiştilor americani.

În ciuda sondajelor grăitoare, Clinton mai speră că alegătorii îl vor sancţiona pe Obama pentru recentele comentarii despre frustarea americanilor din oraşele mici, care "se agaţă" de religie sau de armele de foc, comentarii pentru care a fost acuzat de "elitism".

Campanie din tren

După modelul lui Harry Truman, dar şi al altor preşedinţi, Barack Obama a urcat într-un tren sâmbătă şi a făcut campanie în sud-estul Pennsylvaniei. La începutul lunii, el parcursese statul cu autocarul, oprindu-se la o oţelărie, la o fabrică de ciocolată, la una de textile şi la numeroase baruri frecventate de muncitori, al căror vot este considerat crucial mâine.

Unul dintre artiştii cei mai populari în rândul acestei categorii sociale, Bruce Springsteen, a anunţat recent că îl susţine pe senatorul de Illinois.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite