Obama a depăşit-o pe Hillary Clinton la superdelegaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama a obţinut sâmbătă sprijinul a trei cadre suplimentare ale partidului - "superdelegaţi" - , depăşind-o pe Hillary Clinton şi la ultima categorie a cursei pentru învestitura

Barack Obama a obţinut sâmbătă sprijinul a trei cadre suplimentare ale partidului - "superdelegaţi" - , depăşind-o pe Hillary Clinton şi la ultima categorie a cursei pentru învestitura democrată.

Obama dispune de acum înainte de susţinerea mai multor delegaţi aleşi la alegerile primare ale partidului democrat pentru prezidenţialele americane (1.591 contra 1.426 potrivit RealClearPolitics), de cea a mai multor superdelegaţi (273 contra 272) şi de o mare parte a votului popular (49,6 la sută contra 47,3 la sută), potrivit RCP.

"Superdelegaţii" sunt membrii de vârf ai partidului, abilitaţi să se pronunţe liber în favoarea unui candidat, la convenţia naţională a partidului, însărcinată tehnic să decidă între Barack Obama şi Hillary Clinton, adversarul republicanului John McCain la prezidenţialele de la 4 noiembrie.

Echipa de campanie a lui Obama calculează că acestuia îi este suficient sprijinul a 157 delegaţi sau superdelegaţi pentru a fi susţinut de cei 2.025 necesari în vederea asigurării învestiturii.

Hillary Clinton a participat sâmbătă la o teleconferinţă cu superdelegaţii care încă o sprijină, pentru a-i implora încă o dată să nu o părăsească, asigurându-i că această "cursă nu este terminată". (Reuters)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite