Obama a câştigat în Wyoming

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul de Illinois Barack Obama a câştigat caucusurile organizate sâmbătă în Wyoming, obţinând 61% din voturi, faţă de cele 38% ale fostei prime doamne, Hillary Clinton. Victoria este

Senatorul de Illinois Barack Obama a câştigat caucusurile organizate sâmbătă în Wyoming, obţinând 61% din voturi, faţă de cele 38% ale fostei prime doamne, Hillary Clinton. Victoria este mai mult una de moral, întrucât micuţul stat nu poate trimite la Convenţia Naţională a Partidului Democrat decât 12 delegaţi.

Ea este însă binevenită după o săptămână dificilă pentru Obama, din cauza înfrângerilor din statele mari, Texas şi Ohio, şi atacurilor venite din tabăra adversă pe fondul unor greşeli ale echipei sale de campanie. Astfel, vineri, consiliera Samantha Power şi-a prezentat demisia după ce a declarat că Hillary Clinton este "un monstru".

După succesul din Wyoming, senatorul de Illinois a exclus posibilitatea ca el să candideze pentru postul de vicepreşedinte al doamnei Clinton. Următoarea dispută a celor doi va avea loc marţi, în Mississippi. Aici, Barack Obama este, de departe, favorit, Mississippi fiind statul cu cel mai mare procent de afro-americani din SUA - 37%. (Cătălina Mihai)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite