Obama, "cadou" de cinci milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ziua lui, candidatul democrat a împuşcat doi iepuri: a petrecut cu prietenii şi a adunat fonduri de campanie Peste 800 de admiratori au plătit până la 28.000 de dolari pentru o

De ziua lui, candidatul democrat a împuşcat doi iepuri: a petrecut cu prietenii şi a adunat fonduri de campanie

Peste 800 de admiratori au plătit până la 28.000 de dolari pentru o invitaţie la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naştere a senatorului de Illinois.

Petrecerea, în cadrul căreia s-a organizat şi o strângere de fonduri pentru campanie, a avut loc în sala de bal de la etajul 33 al unui zgârie-nori din Boston. Cântăreţul Harry Connick Jr şi fiica sa de 10 ani i-au cântat "La mulţi ani" lui Obama, acompaniaţi de restul invitaţilor.

Sărbătoritul, care a împlinit luni 47 de ani, a primit de la admiratori două cadouri - o cămaşă hawaiiană cu simbolurile echipei de baseball Boston Red Sox, pe care s-o poarte săptămâna viitoare, când pleacă în vacanţă în Honolulu, şi una cu însemnele Chicago White Sox, echipa "de suflet" a lui Obama.

Fostul candidat la preşedinţia SUA, John Kerry, a povestit invitaţilor că l-a întrebat pe Obama ce cadou îşi doreşte de ziua lui şi că acesta ar fi răspuns: "Indiana, Colorado şi Virginia", trei dintre aşa-numitele "swing states" (despre care nu se poate încă spune cu siguranţă dacă vor înclina la alegerile generale în favoarea lui Obama sau a lui McCain).

Potrivit "Boston Globe", senatorul de Illinois a adunat la evenimentul de luni seară cinci milioane de dolari în beneficiul campaniei sale.

Biletele de participare la reuniunea privată în onoarea lui Obama s-au epuizat rapid, zeci de persoane rămânând pe lista de aşteptare în speranţa că îi vor putea ura "La mulţi ani" lui Obama faţă-n faţă.

Dar inedit de la republicani

Nici rivalii republicani nu l-au uitat pe Obama de ziua lui. Reprezentanţii GOP au anunţat că i-au oferit candidatului democrat un manometru (n.r. - instrument folosit pentru a verifica dacă pneurile sunt bine umflate), ironizând opiniile acestuia în domeniul energiei.

Cadoul republicanilor este o aluzie la recomandarea recent făcută de Obama automobiliştilor americani de a verifica presiunea pneurilor pentru a economisi benzină. "Gluma" republicanilor nu a fost primită bine în tabăra democrată, care a reamintit că pneurile bine umflate chiar reduc consumul de benzină al maşinii.

L-am întrebat pe Barack Obama ce vrea de ziua lui. Mi-a spus: "Indiana, Colorado şi Virginia".
John Kerry, superdelegat în Partidul Democrat şi fost candidat la preşedinţia SUA

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite