Obama – atacat, McCain – susţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul candidat la învestitura republicană Mitt Romney a anunţat că-l susţine pe John McCain, pe care l-a catalogat drept "un adevărat erou american". Deşi, cu puţin timp în urmă, Romney

Fostul candidat la învestitura republicană Mitt Romney a anunţat că-l susţine pe John McCain, pe care l-a catalogat drept "un adevărat erou american". Deşi, cu puţin timp în urmă, Romney nu pierdea nicio ocazie să-l atace pe adversarul său, el a hotărât să cadă la pace cu cel care, mai mult ca sigur, va reprezenta Partidul Republican la alegerile din noiembrie.


Mişcarea lui Romney este interpretată de analişti drept una care îi va aduce avantaje politice în cazul în care veteranul câştigă. Pentru McCain, susţinerea lui Romney poate însemna "simpatia" conservatorilor din partid.


"Service Employees International Union", unul dintre cele mai puternice sindicate din SUA, urma să-şi declare ieri sprijinul pentru campania lui Obama, susţinere care ar reprezenta un avantaj pentru senatorul de culoare în cursele din 4 martie din Ohio şi Texas.

Între timp, Hillary Clinton îl atacă puternic pe rivalul ei. Echipa ei de campanie a lansat, în Wisconsin, primul clip publicitar negativ la adresa lui Obama, reproşându-i că a refuzat să participe la o dezbatere înaintea alegerilor primare de marţi din acest stat. Deşi în propria-i carte, "Istorie trăită", Hillary Clinton i-a criticat pe cei care au folosit astfel de procedee împotriva soţului ei, ea însăşi face acum apel la ele.


Superdelegaţii, curtaţi de Hillary şi Barack


Potrivit "Center for Responsive Politics", unii superdelegaţi (guvernatori, congresmeni) au primit de la Hope Fund şi HILLPAC (comitetele politice de acţiune ale celor doi candidaţi) în jur de 900 de mii de dolari, sub formă de contribuţii la campanie. (Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite