Obama, atacat de Clinton şi McCain

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Succesele obţinute de Barack Obama în ultimele săptămâni, care-l indică drept posibilul câştigător al cursei democrate, îl motivează pe John McCain să-şi îndrepte "toate tunurile" spre

Succesele obţinute de Barack Obama în ultimele săptămâni, care-l indică drept posibilul câştigător al cursei democrate, îl motivează pe John McCain să-şi îndrepte "toate tunurile" spre senatorul de Illinois. Între timp, nici Hillary nu se lasă mai prejos.


McCain a promis că va lupta "în fiecare zi" pentru a fi sigur că americanii "nu vor fi păcăliţi de un apel la schimbare elocvent, dar lipsit de substanţă. Ne-am confrunta cu riscuri majore dacă am fi conduşi confuz de un candidat neexperimentat, care a sugerat bombardarea Pakistanului, aliatul nostru", a declarat candidatul republican.

În replică, Barack Obama a explicat că experienţa nu este totul şi a vorbit despre cei care au aprobat războiul "imprudent" din Irak, în pofida "experienţei" pe care o aveau. "Acest război ne-a deturnat de la lupta care era necesară, aceea de a câştiga în Afganistan împotriva Al-Qaida".

Dar John McCain nu este singurul căruia Obama trebuie "să-i facă faţă". Cu mai puţin de două săptămâni înainte de decisivele alegeri primare din Texas şi Ohio, fosta Primă Doamnă Hillary Clinton îşi face campanie într-un ritm susţinut, neuitând niciodată să menţioneze că ea este aceea care oferă "soluţii", şi lansând critici la adresa contracandidatului ei.


Texas şi Ohio, vitale pentru Hillary


Bill Clinton a declarat în Beaumont, Texas, că alegerile din cele două state bogate în delegaţi reprezintă o luptă pe "viaţă şi pe moarte" pentru soţia lui, un eşec în oricare dintre ele echivalând cu sfârşitul candidaturii lui Hillary.

Pentru a-l devansa pe Barack Obama, Hillary Clinton ar avea nevoie să câştige 57% din delegaţii puşi la bătaie în următoarele alegeri primare care se vor organiza în Ohio, Texas, Vermont, Rhode Island, Mississippi, Pennsylvania, Indiana, Carolina de Nord, Virginia de Vest, Kentucky, Oregon, Montana, Dakota de Sud şi adunările preelectorale din Wyoming, Guam şi Puerto Rico. Cu doar câteva zile în urmă, primarul din "Big Apple", Michael Bloomberg, a acuzat că alegerile primare din statul New York au fost fraudate în defavoarea lui Barack Obama, care, în mod ciudat, nu a obţinut niciun vot în 78 din cele 6.000 de districte electorale din acest stat.


Aventurile extraconjugale ale lui McCain


Consilierii lui John McCain au negat informaţiile apărute în ediţia online a "The New York Times", potrivit cărora, în timpul campaniei de acum opt ani, veteranul ar fi avut o relaţie extraconjugală cu Vicki Iseman. Femeia, cu 30 de ani mai tânără decât McCain, era implicată, la vremea aceea, în activităţi de lobby, obţinând, se pare, mai multe contracte pentru clienţii ei, cu ajutorul lui McCain.

Cotidianul susţine că, în 2000, consilierii de campanie, îngrijoraţi că relaţia dintre McCain şi Iseman va ajunge cunoscută, le-au interzis celor doi să se mai întâlnească. Veteranul a refuzat să comenteze informaţiile din "NYT". (Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite