Obama le cere americanilor, dacă îl "iubesc", să îl ajute în faţa republicanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, le-a cerut miercuri compatrioţilor săi, dacă îl "iubesc", să îl ajute să-i convingă pe republicani să adopte planul său privind locurile de muncă, relatează AFP.

Aflat într-o deplasare în North Carolina (sud-est), Obama a venit să apere, în faţa a mii de persoane adunate într-o universitate, planul de 447 de miliarde de dolari pe care l-a prezentat săptămâna trecută în Congres, dar a cărui finanţare prin creşterea impozitelor este respinsă de republicani.

În timp ce preşedintele argumenta în favoarea acestor măsuri, menite să dea un impuls economiei şi să reducă rata şomajului, în prezent de 9,1 procente, un spectator a strigat "te iubesc!".

"Şi eu te iubesc!", i-a răspuns Obama. Dar "dacă mă iubiţi, trebuie să mă ajutaţi să determin adoptarea acestui proiect de lege", a adăugat preşedintele, a cărui cotă de popularitate a scăzut în ultimele luni, deoarece americanii se declară nemulţumiţi de modul în care gestionează economia.

În conformitate cu discursurile deja pronunţate marţi în Ohio şi vineri în Virginia, alte state cruciale pentru prezidenţialele din noiembrie 2012 la care este candidat, Obama i-a ironizat pe republicani, care ar refuza planul său pentru a nu-i oferi o victorie.

"Opriţi tunul!", a afirmat el, adresându-se republicanilor. "Suntem în plină urgenţă naţională", a adăugat el, referindu-se la locurile de muncă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite