Obama: premierul britanic este "eficace" - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţinală de astăzi scrie despre părerea lui Obama în legătură cu premierul britanic, ultimul atac din China asupra copiilor sau noile măsuri de austeritate adoptate de Spania. Printre alte subiecte, o navă grecească a fost deturnată de piraţi, iar cenuşa vulcanică afectează zborurile în Mexic, Turcia, Spania.

Obama: premierul britanic este "eficace". La o zi după ce Barack Obama a fost ales preşedinte al Statelor Unite ale Americii în 2008, David Cameron a postat pu YouTube un video cu el în care spunea despre Obama că este un lider "incredibil de calm şi de grozav" şi a estimat că relaţiile ţării sale cu SUA vor deveni "şi mai puternice". La o zi după ce Cameron a devenit premierul Marii Britanii Obama l-a numit "un lider deştept, dedicat, eficace", potrivit USA Today.

Nouă persoane omorâte în China. Un comerciant prosper s-a înnarmat cu un satâr şi a măcelărit şapte copii, profesorul lor şi pe mama sa înainte de a-şi lua propria viaţă. Acesta este atacul cu rata cea mai mare de mortalitate din valul de atacuri asupra copiilor din şcoli în China. Violenţele întreptate împotriva copiilor generează un val de nemumţumire în rândul chinezilor la incapacitatea autorităţilor de a oferi măsuri de protecţie eficiente în şcoli, scrie The Wall Street Journal.

Spania adoptă noi măsuri de austeritate pentru reducerea deficitului. Premierul socialist al Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a anunţat, ieri, mai multe măsuri de austeritate menite să reducă deficitul bugetar, printre care diminuarea, în medie, cu 5% a salariilor din sectorul public, începând cu luna iunie, respectiv îngheţarea acestor remuneraţii anul viitor, şi eliminarea a 13.000 de posturi de funcţionari publici.  "Guvernul a decis să reducă, în medie, cu 5% salariile personalului din sectorul public, începând cu luna iunie 2010, şi să le îngheţe în 2011", a declarat Zapatero, citat de The Times.

O navă grecească a fost deturnată de piraţi. Piraţii au deturnat o navă deţinută de greci pe coasta Oman, potrivit unor surse din Forţa Navală a Uniunii Europene din Somalia, citate de CNN. Nava, operată de Eurobulk, avea la bord 26 de membri ai echipajului în momentul în care a fost capturată de piraţi. La bordul navei se aflau 23 de filipinezi, doi români şi un indian, care se află în siguranţă, potrivit CNN.

Cenuşa vulcanică afectează zborurile în Mexic, Turcia, Spania.
Cenuşa vulcanică din Islanda a ajuns în Africa de Nord şi apoi s-a îndreptat către est, forţând autorităţile să închidă aeroporturi în Maroc şi Spania, şi sporadic în Turcia, anunţă AP. Zece aeroporturi din Maroc, printre care Casablanca, Rabat-Sale, Tangiers, Fez, Agadir şi Essaouira, au fost închise până la 7.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite