Obama: Vom opera împotriva grupărilor precum Hezbollah, care practică asasinatul politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului american Barack Obama a acuzat duminică gruparea libaneză Hezbollah că practică asasinatele politice şi a precizat că SUA vor continua să împiedice acţiunile unor astfel de organizaţii care se bucură de susţinerea unor state precum Iran şi Siria.

Iranul continuă să susţină terorismul în regiune. Noi vom continua să împiedicăm aceste acţiuni şi vom opera împotriva unor grupări precum Hezbollah, care practică asasinatul politic şi încearcă să îşi impună voinţa prin atacuri cu rachete şi maşini capcană, a subliniat preşedintele SUA, într-un discurs rostit la AIPAC (principalul grup de lobby proisraelian din SUA).

Hezbollahul este considerat o grupare şiită puternică susţinută de Siria şi Iran.  Washingtonul acuză Siria şi Iranul că înarmează gruparea cu rachete din ce în ce mai sofisticate.

Siria este suspectată şi pentru asasinarea, în februarie 2005, a ministrului libanez Rafic Hariri. Statele Unite susţin ancheta în acest dosar desfăşurată de Tribunalul Special pentru Liban, înfiinţat de ONU şi criticat dur de Hezbollah.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite