Relansarea relaţiilor ruso-americane? Obama l-a sunat pe Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american, Barack Obama, l-a sunat vineri pe preşedintele ales al Rusiei, Vladimir Putin, începând astfel o nouă relaţie cu Moscova care ar putea testa "relansarea" relaţiilor ruso-americane, relatează AFP.

Barack Obama l-a sunat pe viitorul omolog al său rus din avionul prezidenţial Air Force One, a declarat unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Josh Earnest.

Deocamdată nu sunt disponibile detalii despre conţinutul conversaţiei telefonice.

Cei doi lideri s-ar putea întâlni pentru prima dată ca omologi la summitul G8, care se va desfăşura în mai la reşedinţa prezidenţială Camp David, situată la 100 de kilometri nord de Washington.

Putin, în prezent premier rus, a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică, la care Washingtonul a reacţionat cu prudenţă, cerând Moscovei să efectueze o anchetă "independentă" privind eventuale nereguli.

La o zi după scrutin, misiunea de monitorizare a OSCE în Rusia a afirmat că alegerile au fost influenţate în favoarea lui Putin, dar acesta a respins contestarea, afirmând că opoziţia trebuie să respecte "vocea poporului".

Casa Albă a afirmat joi că îşi formulează politica faţă de Rusia indiferent de personalitatea liderului de la Kremlin. "Politica noastră faţă de Rusia este ghidată de interesele noastre, nu de persoane", a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui american.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite