După Obama, şi McCain promite o schimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

John McCain şi-a luat angajamentul ca, dacă va fi ales preşedinte, să aducă o "schimbare la Washington", în discursul de acceptare a învestiturii republicane, susţinut în ultima zi a

John McCain şi-a luat angajamentul ca, dacă va fi ales preşedinte, să aducă o "schimbare la Washington", în discursul de acceptare a învestiturii republicane, susţinut în ultima zi a convenţiei partidului.

"Pemiteţi-mi să transmit un prim avertisment Washingtonului uzat, cheltuitor, care nu face nimic, care pune pe primul loc binele propriu, iar apoi pe cel al ţării: vine schimbarea", a afirmat senatorul de Arizona, în vârstă de 72 de ani.

În cadrul discursului care a durat 50 de minute, McCain a folosit de mai multe ori cuvântul "luptă". "Luptaţi-vă alături de mine, luptaţi-vă alături de mine", a insistat fostul pilot de vânătoare din Marina americană, într-un discurs cu accente războinice, care a avut la bază principiul "ţara pe primul loc".

Pe plan extern, McCain şi-a luat angajamentul să stabilească relaţii bune cu Rusia, dacă va fi ales, dar a avertizat că Washingtonul nu va "închide ochii în faţa unor agresiuni sau a nerespectării dreptului internaţional, care ameninţă pacea şi stabilitatea în lume şi securitatea americanilor".

Replica democraţilor a fost promptă, prima care a reacţionat fiind Hillary Clinton, potrivit căreia John McCain nu propune decât continuarea politicii din ultimii opt ani.

Acuzaţii de infidelitate

Publicaţia de scandal "National Enquirer" susţine că proaspăta candidată a republicanilor pentru vicepreşedinţia SUA, Sarah Palin, ar fi avut o aventură cu un asociat al soţului său.

"National Enquirer" este o publicaţie de scandal, dar şi-a sporit credibilitatea în ultimele săptămâni dezvăluind infidelitatea fostului candidat la învestitura democrată a lui John Edward, care ulterior a recunoscut-o public.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite