Oamenii lui Putin migrează de la Kremlin la guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul rus Vladimir Putin a dat publicităţii ieri componenţa cabinetului său. Fostul prim-ministru Viktor Zubkov, unul din oamenii loiali fostului lider de la Kremlin, a rămas în noul

Premierul rus Vladimir Putin a dat publicităţii ieri componenţa cabinetului său.

Fostul prim-ministru Viktor Zubkov, unul din oamenii loiali fostului lider de la Kremlin, a rămas în noul cabinet în funcţia de prim-vicepremier, responsabil de proiectele naţionale şi problemele de piscicultură. Preşedintele Uniunii de fotbal din Rusia, Vitali Mutko, a fost numit titular la sport, tineret şi turism. În funcţia de prim-vicepremier a fost numit şi Igor Şuvalov, unul din consilierii lui Putin de pe vremea când acesta era preşedinte.

Sobianin, un personaj-cheie

Aleksandr Jukov, Serghei Ivanov şi Igor Secin au fost numiţi, de asemenea, vicepremieri în guvernul ce va fi condus de fostul preşedinte rus. Serghei Sobianin, un personaj-cheie în fosta administraţie prezidenţială, a fost numit vicepremier şi secretar general al guvernului. El se va ocupa de elaborarea politicii cu privire la delimitarea prerogativelor dintre puterea executivă, cea prezidenţială şi cea legislativă.

Igor Secin, fost adjunct al administraţiei prezidenţiale, preşedintele monopolului Rosneft şi lider al grupării foştilor ofiţeri KGB, va coordona dezvoltarea industrială, inclusiv sfera nucleară şi problemele ecologice.

Prim-vicepremierul Igor Şuvalov va răspunde de activitatea economică externă, inclusiv de negocierile dintre Rusia şi Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), la care Moscova speră să adere în scurt timp.

Lavrov, tot la externe

Au fost reconfirmaţi în funcţie Serghei Lavrov (ministrul de externe), Anatoli Serdiukov (ministrul apărării), Aleksei Kudrin (ministrul finanţelor), Tatiana Golikova (ministrul dezvoltării sociale), Andrei Fursenko, Iuri Trutnev, Raşid Nurgaliev (ministrul de interne), Serghei Şoigu (ministrul pentru situaţii de urgenţă), Dmitri Kozak (ministrul dezvoltării regionale), Igor Levitin.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite