O primă-doamnă nonconformistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Christian Wulff (51 de ani) nu reprezintă tocmai succesorul ideal al lui Horst Köhler, dar soţia sa este cu siguranţă o alegere potrivită pentru postura de primă-doamnă, notează presa germană, încântată de tinereţea şi nonconformismul Bettinei.

La doar 36 de ani, Bettina este cea mai tânără primă-doamnă din istoria Germaniei, anunţând o schimbare de stil la Palatul Bellevue. Până acum, soţiile preşedinţilor - indiferent că au provenit din zona social-democrată sau din cea creştin-democrată - au avut o alură mai degrabă rezervată, ocupându-se cel mai adesea cu acţiuni umanitare.

„Betty", cum este alintată de presă, iubeşte lumina reflectoarelor, are un tatuaj, este o admiratoare a formaţiei Scorpions şi creştea singură un copil când l-a întâlnit pe Christian Wulff.

Acesta era divorţat, lucru destul de neobişnuit pentru un politician creştin-democrat, şi avea o fiică din prima căsnicie. Toate acestea fac din noua familie prezidenţială o reflecţie a realităţilor societăţii germane.

Soţii Wulff îşi vor creşte ­băiatul de doi ani la Palatul Bellevue. Cel mai probabil, Bettina va renunţa la jobul part-time pe care-l are la lanţul de distribuţie Rossmann pentru a se ocupa de noile atribuţii ce-i revin în calitate de primă-doamnă. Cert e că nu se va mulţumi cu acţiunile caritabile. „Îmi voi găsi propriul rol", după cum declara ea, citată de „Stern".  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite