Alertă la Universitatea Virginia Tech. O persoană înarmată, văzută în campus. Studenţii, sfătuţi să nu iasă afară şi să încuie uşile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de alarmă de la Universitatea Virginia Tech a fost activat, după ce o persoană înarmată ar fi fost zărită în campus. Poliţia face în prezent cercetări. În 2007, Universitatea a fost scena unui masacru, printre victime numărându-se şi un profesor român.

UPDATE

11.00 Alerta a fost anulată. Nu a fost g[sit niciun suspect

Universitatea americană Virginia Tech a anulat alerta joi după-amiază, după ce forţele de ordine au percheziţionat campusul fără a găsi "persoana înarmată".

18.19 Poliţia nu a găsit încă suspectul

Poliţia americană a anunţat că a făcut cercetări şi a stat de vorbă cu mai multe persoane, dar nu au găsit încă suspectul.

17.58 Bărbatul are circa 1,8 metri, păr şaten deschis şi poartă o cămaşă în dungi verticale albe şi albastre, potrivit descrierii făcute de trei tineri din campus.

Tinerii susţin că arma bărbatului era acoperită de o pânză, iar el se îndrepta mergând repede în direcţia terenurilor de volei. Bărbatul a fost zărit în apropiere de New Residence Hall East. Suspectul era în şort şi în sandale.

image

Campusul Universităţii Virginia Tech - vedere de sus / foto: theglobeandmail.com

Potrivit unui avertisment postat pe site-ul Universităţii Virginia Tech, joi, la ora locală 9.37, studenţii sunt sfătuiţi să nu iasă afară şi să încuie uşile, întrucât o persoană înarmată a fost văzută în campus.

A fost văzută o persoană cu o armă lângă Dietrick. Staţi înăuntru. Securizaţi uşile. Personalul pentru urgenţe va răspunde. Sunaţi la 911, este mesajul postat pe site-ul Universităţii.

33 de persoane au murit, în aprilie 2007, după ce un tânăr de origine asiatică a deschis focul asupra studenţilor şi profesorilor din sălile de curs, după care s-a sinucis. În atac şi-a pierdut viaţa şi profesorul de origine română Liviu Librescu care a murit încercând să-şi protejeze studenţii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite