O nouă bacterie atacă Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tulpina bacteriei E.Coli, aflată la originea actualei epidemii din Europa este nouă. Ea nu a mai fost detectată până în prezent, a anunţat ieri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Primele teste arată că ar fi vorba de o mutaţie a două bacterii ECEH, purtătoare de gene mortale, ceea ce ar explica de ce noua epidemie se răspândeşte rapid şi se dovedeşte a fi foarte periculoasă. „Aceasta este o tulpină unică, 0104, ce nu a mai fost izolată la pacienţi până acum", a declarat Aphaluck Bhatiasevi, purtător de cuvânt al OMS.

Maladia cauzată de noua bacterie se manifestă prin hemoragii ale sistemului digestiv şi prin tulburări renale ce pot duce chiar la deces. De la declanşarea epidemiei, 18 persoane şi-au pierdut viaţa - 17 în Germania şi una în Suedia. Institutul Robert Koch din Germania, considerat de referinţă în depistarea şi diagnosticarea bolilor transmisibile, a înregistrat, ieri, 365 de noi cazuri. La nivel mondial au fost semnalate peste 2.000 de cazuri suspecte, inclusiv în Statele Unite.

Iniţial, s-a crezut că epidemia a fost provocată de castraveţi provenind din Spania, dar testele de laborator au infirmat această ipoteză. Totuşi, Rusia a interzis, ieri, importul de legume proaspete provenind din ţările Uniunii Europene, ceea ce a provocat la Bruxelles o reacţie vehementă de dezaprobare. În 2010, Uniunea Europeană a exportat legume în Rusia în valoare de peste 594 de milioane de euro. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite