O mie de mexicani, îngropaţi de vii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O alunecare de teren a îngropat între 100 şi 300 de case în Oaxaca, stat din sud-estul Mexicului. Guvernatorul regional, Ulises Ruiz, a declarat că aproximativ o mie de oameni ar fi murit, îngropaţi de vii de pământ. „O parte dintr-un deal s-a prăbuşit pe o lungime de 200 de metri, peste 100-300 de locuinţe“, a declarat Ruiz.

Există temeri că „între 500 şi 600 de persoane şi-au pierdut viaţa. Ba chiar se vorbeşte de până la o mie de victime", a adăugat el. Donato Vargas, reprezentant al unei localităţi din zona sinistrată a povestit momentele de coşmar. „Dormeam cu toţii şi brusc ne-am trezit din cauza unui zgomot asurzitor. Când am ieşit din casă am văzut cum se prăbuşeşte tot dealul din vecinătatea locuinţei mele", a spus el.

A sunat la armată şi la Guvern pentru a primi de urgenţă ajutor. „A fost extrem de dificil să luăm legătura cu autorităţile centrale pentru a le informa despre tragedie pentru că au căzut reţelele de telefonie", a mai povestit Vargas.

Echipele de salvare fac eforturi deosebite să ajungă în zona în care a avut loc alunecarea de teren, fiind vorba despre o regiune montană inundată de ploile torenţiale care însoţesc furtuna tropicală Matthew şi care nu mai contenesc de câteva săptămâni.

“Ne-am trezit din cauza unui zgomot asurzitor.  Când am ieşit din casă am văzut cum se prăbuşeşte tot dealul din vecinătatea locuinţei mele."
Donato Vargas oficial în regiunea Oaxanca

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite