O femeie din Chicago a refuzat să facă avort deşi ştia ca va naşte siameze cu şanse foarte mici de supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost avertizată că va naşte siameze şi că acestea vor avea şanse foarte mici de supravieţuire, o femeie de 21 de ani din Chicago a refuzat să avorteze. Ulterior, ea a născut două fetiţe care împart aceeaşi inimă şi aceiaşi rinichi.

În ciuda faptului că a fost avertizată despre riscurile pe care le presupune o sarcină de siameze, Amanda Schulten a refuzat să facă intrerupere de sarcină. Ulterior, ea a dat naştere unor fetiţe cu şanse foarte mici de supravieţuire. Acestea sunt unite în zona trunchiului şi împart aceeaşi inimă, doi plămâni şi doi rinichi.

Femeia este mândră de fetele ei şi are încredere că vor trăi mai mult decât au preconizat medicii.

„Dumnezeu e bun şi ştie ce face. Sunt foarte mândră să îi numesc copiii mei”, a scris ea pe blogul personal.

Fetele au fost botezate „Hope” şi „Faith” ( „Speranţă” şi „Credinţă” în limba română) şi au deja o săptămână de viaţă, deşi medicii nu credeau că vor trăi mai mult de câteva ore, scrie ABC News.

Medicii sunt însă sceptici cu privire la şansele de supravieţuire ale siamezelor. Acestea nu pot fi separate, lucru care le scurtează drastic durata de viaţă.
Cazurile în care mamele decid să păstreze sarcina atunci când află că vor avea copii cu probleme sunt foarte rare. Majoritatea femeilor sunt sfătuite de medici să întrerupă sarcinile de acest fel.

Cu toate acestea, există femei care decid să dea naştere unor copii care nu vor avea niciodată o viaţă normală.

Părerile în privinţa unor astfel de naşteri sunt împărţite. Deşi există persoane care aprobă aceste naşteri, cele mai multe voci se declară împotriva mamelor care aduc pe lume copii siamezi.

„ Este un gest egoist. Copii suferă şi oricum vor muri la un moment dat”.

Naşterea gemenilor siamezi rămâne un fenomen destul de rar în lume. Posibilitatea unei sarcini de acest fel este de 1 la 100.000 de cazuri. Rata de supravieţuire a copiilor care împart cel puţin un organ vital este de numai 25%.

Din fericire, există şi cazuri în care siamezii pot fi separaţi, reuşind să ducă o viaţă normală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite