ONU vrea sa sancţioneze Iranul în iunie - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre noua rundă de sancţiuni ONU împotriva Iranului, percepţia ruşilor asupra lui Stalin sau sfârşitul grevei din Nepal. Printre alte subiecte, Obama şi Merkel vorbesc despre criza europeană, iar marinarii ruşi au eliberat piraţii somalezi.

ONU vrea sa sancţioneze Iranul în iunie. O nouă rundă de sancţiuni ONU împotriva Iranului urmează să se pregătească până la mijlocul lunii iunie, potrivit unor surse diplomatice europene, citate de Reuters. Încă nu este clar momentul în care proiectul va ajunge la Consiliul de Securitate. Ministrul de Externe brazilian a declarat că ţara sa colaborează cu Iranul pentru a găsi o soluţie în ceea ce priveşte programul său nuclear, lucru care ar putea întârzia prezentarea proiectului în faţa Consiuliului de Securitate.

Fantoma lui Stalin bântuie asupra momentului de glorie al Rusiei. În timp ce Rusia se pregăteşte să sărbătorească 65 de ani de la învingerea Germaniei naziste în acest sfârşit de săptămână se ridică un mare semn de întrebare în ceea ce priveşte percepţia asupra lui Stalin. Declaraţia preşedintelui Medvedev, "Stalin a comis crime în masă împotriva propriului popor", a generat dezbateri asupra acestei probleme. Unii sunt de părere că Stalin a fost un erou de război, în timp ce alţii cred că a fost un tiran criminal, potrivit The New York Times.

Greva maoiştilor din Nepal a luat sfârşit. Partidul Maoist din Nepal a hotărât să pună capăt grevei după şase zile pentru că afectează oamenii obişnuiţi. Liderul partidului, Pushpa Kamal Dahal, a anunţat că maoiştii vor continua cu alte forme de protest, anunţă BBC. Fostul grup de rebeli a organizat demonstraţii care au generat un îngheţ virtual al ţării în încercarea de a convinge actualul guvern să renunţe la putere.

Obama şi Merkel vorbesc despre criza europeană a datoriilor.
Preşedintele american Barack Obama a anunţat că el şi cancelatul german Angela Merkel sunt de acord în privinţa unui răspuns clar din partea comuniţăţii internaţionale la criza datoriilor din Europa. "Am căzut de acord asupra importanţei unui raăpuns clar din partea ţărilor afectate şi au unui răspuns financiar clar din partea comunităţii internaţionale", a spus liderul de la Casa Albă, citat de AFP.

Marinarii ruşi au eliberat piraţii somalezi. În urma misiunii de salvare a unui petrolier rus deturnat de piraţii somalezi, aceştia au fost capturaţi de marinarii ruşi. Piraţii au fost eliberaţi, potrivit unor surse din Ministerul de Apărare, citate The New York Times. Nu exista reglementări în ceea ce priveşte urmărirea în justiţie a piraţilor care operează în regiunea Somaliei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite