ONU anunţă că populaţia lumii va ajunge la 7 miliarde pe 31 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui raport ONU dat publicului marţi, se estimează ca populaţia lumii să ajungă la 7 miliarde de persoane în data de 31 octombrie, iar la sfârşitul secolului, planeta va avea mai mult de 10 miliarde de locuitori.

Raportul a mai prezis că populaţia mondială va fi mai mare de la jumătatea secolului decât spuneau previziunile de acum doi ani, ajungând astfel la 9.31 miliarde în loc de 9.15 miliarde. De asemenea, ONU a descoperit că au loc mai puţine decese şi mai multe naşteri decât a anticipat. În fiecare secundă se nasc cinci copii şi mor două persoane.

Data din octombrie când populaţia lumii va ajunge la 7 miliarde a fost calculată pe baza tendinţelor actuale.

Raportul, numit "Perspectivele mondiale privind populaţia în 2010", prevede că în anul 2100 va fi atinsă, pentru prima dată, cifra de 10,1 miliarde de oameni pe planetă.

Un oficial al ONU, Gerhard Heilig, a declarat că populaţia Chinei, în prezent de aproximativ 1.34 miliarde, va scădea din nou sub un miliard până în 2100. Populaţia Rusiei va scădea de la 143 milioane, cât are în prezent, la 126 de milioane până în 2050 şi la 111 milioane în 2100, a mai spus acesta.

În prezent, peste patru miliarde de persoane, adică peste 60% din populaţia lumii trăieşte în Asia. Numai China şi India împreună găzduiesc 40% din locuitorii pământului. În topul celor mai populate continente urmează Africa, Europa, America de Nord şi America de Sud. Australia găzduieşte doar 1% din populaţia lumii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite