O.J. Simpson, arestat la Las Vegas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea sa controversată, "If I Did It", face mare vâlvă în SUA. O lume întreagă este din nou cu ochii pe O.J. Simpson. Fostul star de culoare al fotbalului american, achitat de acuzaţiile de

Cartea sa controversată, "If I Did It", face mare vâlvă în SUA.

O lume întreagă este din nou cu ochii pe O.J. Simpson. Fostul star de culoare al fotbalului american, achitat de acuzaţiile de ucidere a soţiei şi a amantului acesteia în urma unui proces-fluviu care a pus pe jar America, a fost arestat duminică, la Las Vegas, sub învinuirea de jaf armat.

Simpson a fost arestat duminică într-un hotel din cazinoul Palace Station. Este acuzat că a participat la un jaf, în timpul căruia au dispărut mai multe trofee obţinute chiar de el în timpul carierei de odinioară. Fostul star a fost transferat, cu cătuşele la mâini, în centrul de detenţie al comitatului Clark, unde şi-a petrecut noaptea de duminică spre luni.

În vârstă de 60 de ani, O.J. Simpson se află în arest preventiv cu şase capete de acuzare pe numele lui, printre care atac armat şi furt. Un colecţionar de suveniruri sportive din California, pe nume Alfred Beardsley, a informat joi poliţia că fostul star şi oamenii acestuia au dat buzna în camera sa de hotel şi i-au luat colecţiile. Simpson neagă faptul că ar fi fost înarmat şi susţine că a vrut să-şi recupereze obiectele care i-au fost furate.

Achitat de crimă într-un proces răsunător

Dacă va fi declarat vinovat, O.J. Simpson ar putea fi condamnat la o lungă perioadă de detenţie, pentru fiecare cap de acuzare fiind pasibil de o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare. Fostul sportiv a mai fost interogat joi seara, în cadrul aceluiaşi caz, fără să fie inculpat. Între timp, a mai fost arestat şi Walter Alexander, pe motiv că a participat la jaful armat alături de fostul star. Poliţia este în căutarea şi a celorlalţi patru presupuşi făptuitori.

După cum se ştie, O.J. Simpson a fost, timp de un an, protagonistul unuia dintre cele mai mediatizate procese din SUA. El a fost acuzat că şi-a ucis soţia, pe Nicole Brown, şi pe amantul acesteia, Ronald Goldman. Victimele au fost găsite fără suflare în apropiere de casa fostului jucător din Los Angeles, la 12 iunie 1994. Simpson şi-a clamat tot timpul nevinovăţia.

La 3 octombrie 1995 a fost achitat, verdictul fiind transmis în direct la televiziune. Niciun alt suspect nu a fost judecat. Ca rezultat al paradoxului judiciar, ex-campionul a fost recunoscut responsabil în procesul civil şi condamnat să plătească despăgubiri în valoare de 33,5 milioane dolari. Simpson nu a plătit niciodată această sumă.

"Dezvăluiri"-şoc oprite de la vânzare

El a profitat de pe urma celebrităţii pentru bani, participând la tot felul de evenimente îndoielnice, între care şi un congres al amatorilor de poveşti despre… ucigaşii în serie. Recent, Simpson a declanşat o adevărată isterie în SUA după ce a scris o carte sub titlul "If I Did It" (Dacă am făcut-o) în care expune un scenariu ipotetic al uciderii soţiei infidele şi a amantului ei.

Vestea publicării acesteia a stârnit valuri de indignare atât în rândul opiniei, cât şi printre familiile victimelor. Grupul editorial al magnatului Rupert Murdoch a retras cele 400.000 de exemplare care trebuiau puse pe piaţă şi le-a distrus, în afara unui exemplar care a ajuns pe eBay şi s-a achiziţionat cu 65.000 de dolari.

Cartea, publicată de rudele victimei!

Cartea controversată a fost însă editată de Beaufort Books, o mică editură în spatele căreia se află tatăl lui Ronald Goldman, amantul soţiei ucis împreună cu aceasta de către Simpson. El i-a modificat titlul: "If I Did It: Confessions of the Killer", (Dacă am făcut-o: Confesiunile unui asasin), având grijă ca "If" (Dacă) să devină aproape nevăzut pe copertă. Justiţia i-a dat drepturile de publicare pentru a-şi recupera cheltuielile de judecată pentru procesul cu ex-campionul.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite