Numeroase oraşe din Franţa interzic cerşetoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Marsilia a ieşit în evidenţă luni, de Ziua mondială a Solidarităţii împotriva Sărăciei, prin publicarea unei hotărâri împotriva cerşetoriei, cu aplicare în aproape întregul centrul oraşului, scrie cotidianul „Le Monde".


Adoptarea acestei hotărâri, intrată în vigoare luni, pe o perioadă nedeterminată, are loc după ce, la 14 septembrie, Prefectura de Poliţie din Paris a interzis cerşetoria pe Champs-Elysees, la solicitarea ministrului de Interne Claude Gueant, dar şi după ce primăriile din Nogent-sur-Marne (Val-de-Marne) şi La Madeleine (nord) au publicat hotărâri similare.

Asociaţiile de luptă împotriva sărăciei denunţă „inutilitatea" acestor măsuri, care vizează „să deplaseze mizeria, să o expulzeze din centrul oraşului", a declarat Alexandre Le Cleve, director în cadrul organizaţiei Cimade.

De asemenea, Michel Tubiana, preşedintele Ligii Drepturilor Omului, descrie acest val de hotărâri ca pe un „efect al comunicării" care nu trec de bariera presei, iar în cazul unora sunt repede retrase, „atunci când ne arătăm colţii". Liga a anunţat marţi că atacă hotărârea de la Marsilia la Tribunalul Administrativ din oraş, cum a procedat şi în cazul din La Madeleine.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite