Numărul doi în ierarhia Vaticanului denunţă atacurile "feroce" la adresa Papei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul doi în ierarhia Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone, a denunţat luni seara atacurile "feroce, caustice şi organizate" împotriva Papei Benedict al XVI-lea în cazul scurgerii de documente confidenţiale, afirmând totuşi că acestea nu îl înspăimântă pe Suveranul Pontif, relatează AFP.

"Atacuri instrumentalizate au existat întotdeauna, în toate timpurile (...), de această dată, totuşi, pare că atacurile sunt mai ţintite, adeseori feroce, caustice şi organizate", a declarat el într-un interviu acordat postului public de televiziune Rai1.

Benedict al XVI-lea "nu se lasă cu siguranţă înspăimântat de atacuri, indiferent de tipul lor", a adăugat el.

"Ceea ce este cel mai trist în acest caz şi în aceste evenimente, este încălcarea la viaţă privată a Sfântului Părinte şi a colaboratorilor săi apropiaţi", a remarcat cardinalul, care s-a exprimat pentru prima dată public pe această temă care afectează Vaticanul de mai multe luni.

Potrivit presei italiene, miza publicării acestor documente, dintre care multe exprimă doleanţele împotriva cardinalului Bertone, ar fi aceea de a determina plecarea acestui apropiat al Papei din cauza unei gestionări considerate prea autoritare, centralizate şi insuficient de diplomatice.

Cardinalul Bertone are mulţi inamici, în special pentru că vine din domeniul pastoral şi nu din cel diplomatic al secretariatului de stat.

Investigaţiile, desfăşurate în cel mai mare secret, sunt conduse pe două niveluri: de justiţia Vaticanului şi de o comisie formată din trei cardinali care continuă să audieze numeroase persoane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite