"Nouvel Observateur", dat în judecată de Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez a demarat o acţiune judiciară legată de viaţa sa privată, depunând o plângere penală împotriva site-ului internet al publicaţiei "Nouvel Observateur". Acuzaţia

Preşedintele francez a demarat o acţiune judiciară legată de viaţa sa privată, depunând o plângere penală împotriva site-ului internet al publicaţiei "Nouvel Observateur". Acuzaţia este de "fals, uz de fals şi tăinuire". Thierry Herzog, avocatul lui Sarkozy, a precizat pentru presă că plângerea a fost depusă "ca urmare a apariţiei, pe site-ul Nouvel Observateur, în ziua de 6 februarie a.c., a unui articol intitulat <> ".

În respectivul articol se spune că liderul de la Elysee i-ar fi trimis un sms fostei sale soţii, Cecilia, cu doar opt zile înainte de căsătoria cu Carla, în care îi spunea: "Dacă revii, anulez tot". Potrivit lui Herzog, "mesajul este un fals, o alterare a adevărului", iar cel care l-a publicat riscă trei ani de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro. Solicitată de AFP, conducerea publicaţiei incriminate s-a declarat "stupefiată" şi a precizat că "aşteaptă să vadă conţinutul exact al plângerii".

Acţiunea penală împotriva cunoscutului săptămânal francez reprezintă o premieră pentru un preşedinte în exerciţiu şi punctează, totodată, un început al deteriorării relaţiilor dintre "Sarko" şi mass-media din Franţa. (Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite