Noul premier sirian şi-a convocat de urgenţă membrii cabinetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul premier al Siriei a convocat de urgenţă o şedinţă de guvern, la o zi după ce predecesorul său, Riad Hajib, a părăsit guvernul de la Damasc şi a intrat în opoziţie, scrie BBC.

Statele Unite au declarat că fuga lui Hajib demonstrează că guvernul lui Bashar al-Assad se prăbuşeşte, dar miniştrii de la Damasc vor să arate că acest lucru nu se întâmplă. Fostul premier sirian a denunţat regimul lui Bashar al-Assad ca fiind "unul terorist".

Omar Ghalawanji conduce noul cabinet de la Damasc, iar membrii Executivului s-au reunit ieri într-o şedinţă de urgenţă. Noul premier a insistat ca toţi miniştrii să fie prezenţi la şedinţă.

Potrivit unui reporter BBC, televiziunile de stat din Siria încearcă să creeze impresia că lucrurile decurg în mod normal în Damasc.

Opoziţia siriană susţine că, pe lângă fostul premier, au mai dezertat doi miniştri. Un treilea, respectiv ministrul de Finanţe, a fost arestat în timp ce încerca să scape.

Ministrul sirian de Interne Omran al-Zoubi susţine că niciun ministru sirian n-a dezertat. Cât despre plecarea fostului premier, al-Zoubi a declarat: "Nu ştim nimic despre fostul prim ministru şi n-a apărut la televizor".

Agenţia de presă Sana susţine că ministrul sirian al Cultelor a negat că zvonurile potrivit cărora ar fi dezertat.

Citeşte şi:

Premierul sirian ar fi dezertat

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite