Noua Zeelandă are în vedere o retragere anticipată a trupelor din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua Zeelandă intenţionează să-şi retragă anticipat trupele staţionate în Afganistan, a anunţat luni premierul John Key, a doua zi după uciderea a trei soldaţi în provincia Bamiyan, scrie AFP.

Într-un interviu acordat postului Radio New Zeland, prim-ministrul a subliniat că proiectul de avansare a calendarului retragerii nu este legat de atacul ce a costat duminică viaţa a trei soldaţi, ridicând la cinci numărul neozeelandezilor ucişi în această lună în Afganistan.

John Key a menţionat că ţara sa a pierdut în total zece soldaţi în Afganistan şi se studiază posibilitatea retragerii trupelor la începutul lui 2013, şi nu la finalul anului viitor, după cum este prevăzut, scrie Agerpres.

Un contingent de 145 de genişti neozeelandezi se află pe teren în provincia Bamiyan din centrul Afganistanului.

Trei dintre ei au fost ucişi în explozia unei bombe artizanale care a lovit convoiul lor în provincia Bamiyan, au anunţat duminică armata şi guvernul neozeelandez.

La 4 august, alţi doi soldaţi şi-au pierdut viaţa în aceeaşi regiune.

Potrivit forţelor armate neozeelandeze, cei trei soldaţi se aflau în ultimul vehicul ai unui convoi care a fost lovit de un mecanism exploziv improvizat, la nord-est de Do Ab, un sat din provincia amintită.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite