Noua Constituţie a Siriei a fost aprobată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua constituţie a Siriei a fost aprobată, după ce un număr impresionant de alegători şi-au exprimat pentru noua variantă a legii fundamentale siriene în timpul unui referendum considerat "o farsă" de criticii regimului preşedintelui Bashar al-Assad, informează Reuters.

Potrivit unui anunţ făcut ieri de Ministerul de Interne din Siria, noua constiuţie, care l-ar putea menţine la putere pe actualul preşedinte până în 2028, a fost votată de 89,4% dintre cele 8 milioane de votanţi.

Dizidenţii sirieni şi liderii din Vest au spus că votul de duminică e "o farsă", fiind organizat în timpul celei mai sângeroase scene. Assad spune că noua constituţie va duce la alegeri ale partidelor în următoarele trei luni.

Oficialii spun că la referendum s-au prezentat aproape 60% dintre sirienii cu drept de vot. Diplomaţii aflaţi în Siria, care au verificat centrele de votare din Damasc, spun că au văzut foarte puţini alegători.

Mai multe ţări au încercat să oprească crimele din Siria, însă n-au reuşit. Masacrul sirian a început cu represiunea unor proteste paşnice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite