Cutremur cu magnitudinea de 6,9 în Noua Caledonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un seism cu magnitudinea de 6,9 a fost resimţit sâmbătă în Insulele Loialităţii din teritoriul francez Noua Caledonie, în Pacific, dar pentru moment nu a fost lansată o alertă de tsunami, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Cutremurul s-a produs la 261 de kilometri est-sud-est de oraşul Tadine pe insula Mare la ora 23.19 (14.19 ora României), la o adâncime de 15 kilometri, potrivit institutului american.

Institutul de profil din Australia a evaluat magnitudinea cutremurului la 6,7, afirmând că acesta s-a produs la o adâncime de 46 de kilometri şi că este puţin probabil să existe pagube.

Potrivit centrului de alertă în caz de tsunami cu sediul în Hawaii, nu există riscul unui tsunami care să provoace distrugeri masive. Seismul s-a produs la aproximativ 400 de kilometri est de capitala Noii Caledonii, Nouméa.

„Totuşi, cutremurele de o asemene magnitudine antrenează adeseori tsunami locale, care pot fi distrugătoare pentru coastele situate la mai puţin de 100 de kilometri distanţă de epicentrul" seismului, arată centrul.

Deocamdată nu există informații privind existenţa unor victime sau pagube materiale.

Noua Caledonie este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite