Ucigaşul din Norvegia şi-a trimis manifestul la 1.000 de adrese de e-mail înainte de a acţiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul-ministru norvegian Jens Stoltenberg a promis revizuirea măsurilor de securitate după atacurile de săptămâna trecută, soldate cu moartea a 76 de persoane.

Citiţi şi: Un profil al extremistului nordic de dreapta

Vezi pe forbes.ro dacă turiştii mai cumpără acum vacanţe în Norvegia sau Mexic?

După anchetă şi după ce vom reuşi să îi mai consolăm pe cei care au pierdut persoane apropiate, va veni momentul să tragem concluziile acestei experienţe, a declarat Stoltenberg, care a dat asigurări că vor fi revizuite măsurile de securitate naţională.

Premierul a ieşit miercuri într-o conferinţă de presă - a doua de după atacuri - pentru a da asigurări populaţiei că Norvegia va rămâne fermă, nu se va lăsa intimidată sau ameninţată de acte precum cele comise de Breivik şi în acelaşi timp "nu-şi va pierde inocenţa".

Poliţia norvegiană a fost criticată pentru reacţia întârziată în timpul atacurilor atribuite lui Anders Behring Breivik.

Principalul suspect pentru atacurile de vineri a trimis manifestul său de 1.500 de pagini către 1.000 de adrese de e-mail, cu mai puţin de 90 de minute înaintea atacurilor, potrivit unui parlamentar belgian, citat de Guardian.

Folosind numele "Andrew Berwick", acesta a trimis mesajele cu manifestul ataşat vineri, la ora locală 14.09.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite