Noile produse ale tehnologiei inteligente: grenade-roboţi şi camere-spion în formă de păsări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grenadele clasice au devenit deja istorie în Coreea de Sud. Tehnologia inteligentă a dezvoltat grenadele-roboţi, ce au încorporate mici camere de luat vederi şi în plus, au aspectul unor jucării.

Forţele de apărare din Coreea de Sud au înlocuit grenadele clasice cu mici roboţi ce pot fi acţionaţi de la distanţă şi care permit trupelor de ordine să supravegheze mai bine zonele de conflict. Noua provocare este acum de a face aceste dispozitive îndeajuns de uşoare pentru a putea fi transportate cu uşurinţă de soldaţi în misiunile lor. Aceste dispozitive au fost expuse săptămâna trecută în cadrul unei conferinţe din Washington şi fac parte din noua tehnologie de roboţi inteligenţi ce pot fi acţionaţi de la distanţă. În cadrul conferinţei au  fost prezentaţi mai multi roboţi de nouă generaţie, de la nave în miniatură ce acţionează fără pilot, până la camera-spion în formă de păsări.

Un oficial militar a declarat că aceste noi clase de roboţi au salvat deja foarte multe vieţi în conflictele din Afganistan şi Irak, relatează discovey.com
Noile grenade au încorporate camere HD, dar şi încărcătură explozibilă. În ciuda avantajelor pe care le au, roboţii de acest gen au şi multe neajunsuri. Au baterii mici, care se termină repede şi pot nu avea senzori mai multi, datorită mărimii lor.

Chiar şi în aceste condiţii, grenadele-roboţi sunt folosite cu succes în Coreea de Sud şi au înlocuit deja grenadele clasice.
Costul unei grenade inteligente a fost estimat la 15.000 de dolari fiecare.

iRobot, compania producatoare, are deja în plan o nouă provocare. Crearea unui dispozitiv care poate face o hartă a locului unde este trimis şi transmiterea cu exactitate a datelor înregistrate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite