VIDEO Nobel pentru Pace: Jurnalistă şi mamă a trei copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tawakkol Karman, una din cele trei câştigătoare a Premiului Nobel pentru Pace 2011, s-a declarat „fericită şi surprinsă" că a primit înalta distincţie. Ea a anunţat că dedică premiul activiştilor care au organizat revoltele din ţările arabe.

„Este o mare onoare pentru toţi arabii, pentru musulmani şi femei. Dedic acest premiu tuturor activiştilor Primăverii arabe", a declarat Tawakkol Karman pentru postul de televiziune Al-Arabiya.
Tawakkul Karman, este considerată cea mai activă dintre yemenitele care luptă pentru drepturile femeilor în societatea musulumană, fiind o figură emblematică a revoltelor din Saana. Are 32 de ani şi este mamă a trei copii. ,, Karman arată ca o mamă şi se comportă ca o mamă", o descriau jurnaliştii de la „Time" în primăvară.

Jurnalistă de meserie, fondatoare a unei organizaţii care luptă pentru libertatea de exprimare şi pentru dreptul de a protesta. A fost închisă de trei ori pentru că a făcut declaraţii împotriva regimului de la Saana.


Regimul preşedintelui yemenit se confruntă cu o mişcare de contestare extrem de puternică din partea populaţiei încă de la înce putul anului.
Saleh, aflat la putere de 33 de ani, a refuzat, până în prezent, să demisioneze, în pofida unor puternice presiuni regionale, dar şi internaţionale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite