Nicolas Sarkozy: Vom intensifica ofensiva împotriva Libiei. Suntem gata să intervenim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a ieşit cu declaraţii de presă, imediat după ce s-a încheiat summitul ONU de la Paris.

Citiţi şi: Avioane de vânătoare franceze survolează Libia, confirmă un diplomat francez. Trupele lui Gaddafi atacă Zenten

Care au fost declaratiile lui:

Trebuie să protejăm civilii de nebuniile lui Gaddafi. Am decis, împreună cu SUA, Canada, Marea Britanie şi statele arabe, că e nevoie să trecem imediat la o acţiune de protejare a populaţiei din zonă. Vom comasa toate mijloacele necesare, în principal cele militare, pentru a proteja populaţia de acolo.

Forţele aeriene sunt primele care se vor opune trupelir loiale colonelului Gaddafi. Suntem gata să intervenim pentru a proteja populaţia.

Noi (Franţa), SUA, statele arabe, Marea Britanie şi Canada i-am cerut lui Gaddafi sa înceteze imediat focul. În lipsa unui răspuns, am luat o decizie, iar această decizie este agreată de toţi partenerii care au participat de discuţii.

Vom intensifica ofensiva împotriva Libiei. Suntem gata să intervenim.

Viitorul Libiei aparţine libienilor, nu vrem să decidem in locul lor, nu vom lupta decât alături de ei şi pentru libertatea lor, pentru a ajunge la o finalitate pe care ei şi-o doresc.

Trebuie să apărăm cetăţenii de atacurile ucigaşe ale regimului Gaddafi. Poporul libian are dreptul sa-si aleaga destinul. Poarta democraţiei se va deschide cand agresiunile vor înceta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite