Nicolas Sarkozy evocă un "atac preventiv" împotriva instalaţiilor nucleare iraniene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a avertizat miercuri Iranul cu privire la posibilitatea unui „atac preventiv" împotriva instalaţiilor sale nucleare, dacă îşi menţine ambiţiile în acest domeniu, afirmând în acelaşi timp că o asemenea operaţiune ar provoca „o criză majoră", transmite AFP.

Ambiţiile sale militare, nucleare şi balistice constituie o ameninţare tot mai mare care ar putea conduce la un atac preventiv împotriva instalaţiilor iraniene, care ar provoca o criză majoră pe care Franţa nu o vrea cu nici un preţ", a declarat Sarkozy, în cursul conferinţei anuale a ambasadorilor Franţei.

Preşedintele francez nu a citat ţările care ar putea fi tentate de o asemenea operaţiune militară care să vizeze instalaţiile nucleare iraniene.
Nicolas Sarkozy s-a pronunţat de asemenea pentru o nouă înăsprire a sancţiunilor împotriva Teheranului.

„Iranul refuză să negocieze serios. Iranul lansează noi provocări. În faţa acestei sfidări, comunitatea internaţională trebuie să aducă un răspuns credibil. Ea poate face acest lucru dacă dă dovadă de unitate, fermitate şi dacă sancţiunile vor fi şi mai dure", a subliniat el.

Iranul a dezvoltat un ambiţios program nuclear care, potrivit occidentalilor, are scopuri militare. Teheranul susţine însă că este vorba despre un program al cărui obiectiv este exclusiv civil.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite