Nicolas Sarkozy face comparaţie între crimele din Franţa şi atentatele de la 11 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Traumatismul" cauzat în Franţa de crimele de la Toulouse şi Montauban este "puţin" comparabil cu cel provocat de atentatele de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite, a apreciat vineri preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, relatează AFP.

"Trebuie înţeles bine că traumatismul de la Montauban şi Toulouse a fost profund în ţara noastră, puţin, nu vreau să compar ororile, puţin ca traumatismul care a urmat în Statele Unite şi la New York după cazul septembrie 2001, 11 septembrie", a declarat Sarkozy pentru postul de radio Europe 1.

Preşedintele a mai anunţat că 19 persoane au fost arestate vineri dimineaţă de poliţie în mediile islamiste radicale din Franţa şi puşti Kalaşnikov au fost confiscate în cadrul acestei operaţiuni.

Aceste arestări, la o săptămână după moartea lui Mohamed Merah, francezul de origine algeriană care a ucis şapte persoane la Toulouse şi Montauban, nu au însă legătură cu acele crime, iar acest tip de operaţiuni "va continua", a adăugat şeful statului.

Mohamed Merah, un islamist francez de origine algeriană în vârstă de 23 de ani, a fost ucis joia trecută în cadrul intervenţiei poliţiştilor de la unitatea de elită RAID, în apartamentul său din Toulouse, după 32 de ore de asediu.

La 11, 15 şi 19 martie, acesta a ucis şapte persoane la Toulouse şi Montauban, dintre care trei paraşutişti, trei elevi şi un profesor de la o şcoală evreiască.

El a explicat că a comis aceste crime în numele Al-Qaida, iar fratele său mai mare, Abdelkader Merah, a fost inculpat şi plasat în detenţie, fiind suspectat de complicitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite